Garnalencurry
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor 1 portie
- 2 gepelde knoflookteentjes
- 2 korianderwortels, met stengel
- 2 el plantaardige olie
- 2 kl groene kerriepasta
- 1,5 kl kerriepoeder
- 1 kl kurkumapoeder
- 30 cl kokosmelk
- 1 kl suiker
- 1 kl nuoc mâm (vissaus)
- 1 kl geconcentreerde, niet-gesuikerde melk
- 1 groene ui, versneden in stukken van 2 cm
- 60 g fijngesnipperde uien
- 5 (±100 g) middelgrote gepelde garnalen mét staart
- 7 cm selder, gesnipperd
Afwerking
- 1,5 eetlepel kokosroom
- verse korianderbladeren.
Bereiding
- De knoflook met de korianderwortels en -stengels in een vijzel fijnstampen.
- De olie in de wok krachtig verhitten en dan de groene kerriepasta, de look en de koriander toevoegen en ongeveer 3 minuten sauteren, tot de aroma’s vrijkomen.
- De kerriepoeder en kurkuma toevoegen. De kokosmelk doorroeren en aan de kook brengen. Suiker, nuoc mâm en geconcentreerde melk toevoegen. Gedurende 5 minuten laten koken.
- De uien, garnalen en selder toevoegen en nog 30 seconden laten koken.
- Mooi schikken op een dienbord, de kokosroom over de garnalen gieten en alles bestrooien met korianderblaadjes.
Uit: La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier