Garnalencurry

© Getty
Voor 1 portie
  • 2 gepelde knoflookteentjes
  • 2 korianderwortels, met stengel
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 kl groene kerriepasta
  • 1,5 kl kerriepoeder
  • 1 kl kurkumapoeder
  • 30 cl kokosmelk
  • 1 kl suiker
  • 1 kl nuoc mâm (vissaus)
  • 1 kl geconcentreerde, niet-gesuikerde melk
  • 1 groene ui, versneden in stukken van 2 cm
  • 60 g fijngesnipperde uien
  • 5 (±100 g) middelgrote gepelde garnalen mét staart
  • 7 cm selder, gesnipperd
Afwerking
  • 1,5 eetlepel kokosroom
  • verse korianderbladeren.
Bereiding
  1. De knoflook met de korianderwortels en -stengels in een vijzel fijnstampen.
  2. De olie in de wok krachtig verhitten en dan de groene kerriepasta, de look en de koriander toevoegen en ongeveer 3 minuten sauteren, tot de aroma’s vrijkomen.
  3. De kerriepoeder en kurkuma toevoegen. De kokosmelk doorroeren en aan de kook brengen. Suiker, nuoc mâm en geconcentreerde melk toevoegen. Gedurende 5 minuten laten koken.
  4. De uien, garnalen en selder toevoegen en nog 30 seconden laten koken.
  5. Mooi schikken op een dienbord, de kokosroom over de garnalen gieten en alles bestrooien met korianderblaadjes.

Uit: La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content